Historik

1982 startade Kenneth Conradzon en potatisodling i byn Stöcksjö utanför Umeå i Västerbotten vid sidan om sitt ordinarie arbete. Den lilla odlingen växte under några år till ett heltidsarbete och 1989 grundades Conradzons Potatis AB. Företaget har sedan bolagets bildande levererat potatis till sina kunder i främst Norr- och Västerbotten. 1995 började man utifrån många kunders önskemål att tvätta potatis. I samband med detta skapades även en ny process där man strimlade vitkål. Man satsade också tidigt på att börja skala potatis och morötter och man var först i Sverige med att vakuumförpacka dessa produkter för en ökad hållbarhet.

Fram till 2009 har verksamheten kontinuerligt utvecklats och idag har företaget ett omfattande sortiment av processade grönsaker och rotfrukter. Under de senaste åren fram till 2009 har man även börjat lagerhålla ett stort sortiment av frukt, bär, grönsaker, rotfrukter och svamp för att kunna erbjuda våra kunder en totallösning inom detta område.
Vid sidan om huvudverksamheten har en annan rörelse sakta vuxit fram. För att kunna distribuera företagets produkter på ett säkert sätt har ett åkeri byggts upp. Genom att samtransportera företagets produkter med andra livsmedelsproducenters varor har distributionsnätet vuxit kraftigt samtidigt som man minimerat sin negativa påverkan på miljön.
Under den utveckling som företaget genomgått sedan 1989 har sortimentet ändrats och utökats mycket men man har hela tiden behållit närheten till kunden. Denna utveckling gjorde att man 2009 beslutade sig för att byta namn på denna del av företaget för att namnet bättre skulle spegla dagens verksamhet. Därmed föddes namnet Grönsaksfabriken som kommer att vara företagets profil utåt.